Om mig

"M" som i Melon

Tack Robin Persson för det fina fotot!

Mitt namn är Sigrid Bárány, jag är en matglad kvinna och 2012 medverkade jag i Sveriges Mästerkock på TV4. Under tävlingens gång blev det tydligt för mig att jag ville ägna mig åt mat och åt att sprida min matfilosofi. Den här bloggen kommer att handla om mat, känslor och hur det gick sen.

21 tankar på “Om mig

  1. Hej!
    Vad roligt att du vann. Jag hejade på dig. 🙂
    Jag måste bara fråga har du någon anknytning till Ungern? Ditt efternamn låter som ett typiskt ungersk efternamn. Och i sådan fall vad tycker du om ungersk mat?

    • Lustigt!!!
      Det var vad jag undrade också! Har ju själv efternamn med Ungersk anknytning så jag reagerar alltid på liknande uttal. 😀

  2. Grattis Sigrid till årets mästerkock i tv! ❤
    Vilken härlig energi Du har !
    Jag vill och kommer att följa Dig här på Din blogg!
    Stort Lycka Till nu framöver…..
    Mvh från en som älskar kokböcker och som kommer att köpa Din!

  3. Hej!

    Det var inspirerande att se dig laga mat med riktig passion!

    Jag tycker det skulle vara kul om du kunde lägga upp lite filmsnuttar på din blogg hur du tillagar lite olika rätter.

    Grattis igen, lycka till och glad påsk!

  4. Grattis, du är verkligen värd priset.
    Du verkar så positiv och trevlig.
    Och ditt sätt att laga mat är avundsvärt.
    Jag och min dotter ska laga din påskmeny, som fanns i DN.
    Hoppas du har fler signeringstillfällen, idag kunde jag inte komma.
    Lycka till@-}–

    • Hej Therese! Glad påsk själv, i efterskott! Jag kommer antagligen ner i slutet av maj, jag postar här på bloggen när det är mer bestämt. Det ska bli kul, Göteborg är en glad och mysig stad! Allt gott, Sigrid

  5. Åh vad glad jag blev att se att du hade en blogg;) Blev nästan lite depp när TV-programet tog slut just eftersom jag tycker att det var så kul att se dig i rutan! Du har en underbar matfilosofi!!! Stort grattis tll dig och i o påsk ska jag försöka mig på dina Pavlova med lime- och passionscurd till dessert. Hur det gått kommer jag att skriv i min blogg!!! En matnyttig hobbyblogg;)

    Det finns inte möjlighet att du har lust att signera två böcker, en till mig och en som jag kan lotta ut i min blogg?? (Jag betalar självklart böckerna). Hälsningar Alexsandra

  6. Så glad att du vann Sigrid! Jag, dottern strax 13 och sonen nyss fyllda 7, vi missarde inte ett avsnitt och tidigt kom det att bli du vi hejade på pga din ärlighet, ödmjukhet och passion. Förstår precis ditt koncept med känslor/mat, så är det för mig också. Jag har svårt tat prestera god mat om inte inspirationen, passionen finns där. Jag försöker laga mat utan tillsatser, sprida det budskapet att mat från grunden är enkelt, gott och sparar miljö, hälsa mm. Mina barn tål inte gluten så allt jag tillagar är glutenfritt. Besök gärna min (ny) blogg på http://www.mangiare.bloggplatsen.se.
    All lycka till i framtiden! Skall följa din blogg ch få tag i din kokbok. Och Pers nya 🙂 Mvh Camilla

    • Tusen tack, Camilla, vilka fina ord! Jag tror att det är många som känner som du, att det går så mycket lättare i köket och blir godare när man känner sig inspirerad av det man lagar. Och så blir ju maten glad och hjärtlig! Allt gott, Sigrid

  7. Hej!
    Ett jätte grattis till din seger:) du var verkligen min favvo från början! Charmig o cool.
    Boken kommer jag önska mig o morsdagspresent, bra va!
    Nu på lördag ska jag göra din pavlova, önska mig lycka till! Älskar verkligen att stå i köket o laga mat, men är långt ifrån nån mästerkock, även om alla i min närhet tycker det:)
    Lycka till med allt!
    Kram Helene

  8. Grattis till vinsten, du är så värd den!!!
    Jag har följt Mästerkocken med spänning och varit lika imponerad av din filosofi kring matlagning som av matlagningen.
    Tack för att du finns – du är ett ljus i mörkret, en vacker pavlova bland småkakor med transfetter och en stor förebild 🙂
    Keep up the good work!

    • Oj, tusen tack, Bella, nu rodnar jag som ett vinteräpple! Jättekul att höra att du gillar min matfilosofi, då känner jag att jag är på rätt spår. Tack för att du har lyst upp min dag! Allt gott, Sigrid

    • Hej Anna! Visst är det ungerskt, min farfarsfar var ungrare. Jag talar inte mer ungerska än ett par turistfraser som har att göra med mat, råvaror och matmarknader men jag har fått med mig en smula ungerskt-österrikiskt matarv hemifrån – min mor brukade baka rigó jancsi till våra födelsedagar – så möjligen har jag en smula paprika i blodet…;-) Och jag blir alltid oproportionerligt munter när jag passerar restaurangen Arany Bárány (Gyllene lammet) i Budapest! Har du också ungerskt ursprung? Allt gott, Sigrid

Lämna ett svar till Bella Avbryt svar