Premiär: final

När jag skriver det här är det bara timmar kvar till finalen i Sveriges Mästerkock. Det är mitt i natten, jag har just städat köket och sitter nu och varvar ner i doften av rosmarin och salvia från krukan i fönstret. De senaste dagarna har gett mig många skäl att tänka tillbaka på tävlingen: i helgen träffade jag nästan hela det älskade mästerkocksgänget för en orgie i mat, prat och matprat, jag har upplyst vänliga journalister om hur det kändes inför finalen och idag har jag och Josephine agerat jury åt en god fiskgryta tillagad av Metros egen mästerkock Anneli. Så nu är jag åter i känslorna från dagen innan finalen och minns hur nervös jag kände mig. Tidigare i tävlingen hade jag bara fokuserat på varje utmaning för sig och inte tänkt på morgondagen, men nu gick det inte längre att värja mig mot vetskapen att jag bara var ett steg ifrån seger eller förlust och det gav mig stora skälvan. Jag hade aldrig trott att jag skulle ta mig så långt och plötsligt var jag där. Svindlande. Jag var också rejält upprymd över att få göra även den sista tävlingen, att inte tvingas lämna festen innan maten är slut, så att säga. Men allra mest kände jag mig tacksam över att ha fått vara med, över de underbara vänner jag har fått, över hur mycket jag har växt, allt jag har lärt mig om matlagning och om mig själv och över känslan av att ha funnit min plats i tillvaron, att jag har något att ge som kommer inifrån mig själv. Jag kände mig som en vinnare, oavsett hur det skulle gå. Så nu sitter jag här i salviadoften och minns och känner mig tacksam. Mycket tacksam. Och lite hungrig, minsann. Jag undrar om det inte finns lite kvar av den där goda fläskfilén med örtsmör från häromdagen…*tassar tyst iväg mot kylskåpet*

Annonser

31 thoughts on “Premiär: final

 1. Fint. Alla pratar om din värme och hur det är mycket känsla i din matlagning. Det är roligt att folk får se det. Jag är så glad för din skull. Oavsett hur det går i TV-rutan så är det ett nytt spännande liv framöver! Men jag är övertygad om att du vinner hela skiten. 😉
  Kram, och lycka till (lite sent nu kanske).
  / Erika

 2. wow!
  hej sigrid 🙂
  hoppas du tar’t ikväll.
  här i ed i dalsland håller vi tummar och tår.
  du är så otroligt vacker och jag älskar dina ”provfoton” du gjorde
  i förra programmet. så ska foton tas 😉
  kraaam ♥

 3. Ping: Sigrid “in da house” | | Fusion FoodFusion Food

 4. Stort grattis Sigrid! Har hejat på dig från start och kunde inte låta bli att fälla en glädjetår när du vann! Har aldrig varit så nervös till ett TV-program som jag var ikväll, du är värd det bästa!!

 5. Grattis Sigrid!!
  Hejade på dig från första början och är så glad att du nådde enda fram. Jag har alltid tänkt att matlagning inte är något för mig men du har inspirerat mig till att börja laga lite mat och jag kommer absolut köpa din kokbok! Lycka till i framtiden!

 6. Grattis Sigrid! Tänk det här hade jag aldrig kunnat gissa då vi stod tillsammans på scen i ett specialskrivet julspex på musikallinjen, jag fick hoppa in extra för en tjej kunde inte vara med. Du var så himla go och bra och jag har ibland undrat hur det gick för dig sedan och nu vet jag!! Grattis igen! Jag har suttit och hållit tummarna skall du veta och nu skall jag självklart köpa din kokbok.

 7. Grattis!!! Du var verkligen värd segern!! Du är så grym på matlagning och jag och min familj har hejat på dig varje vecka. Åh jag kommer definitivt köpa din kokbok. Den kommer bli helt fantastisk. Helt övertygad! Lycka till nu och njut nu av segerns sötma! Med vänlig hälsning, Jessica

 8. Stort och Varmt Grattis!!! Det har varit jättekul och inspirerande att följa tv-programmet och du är verkligen en imponerande, rolig och värdig vinnare – nu har man boken att se fram emot 🙂 Lycka till!!! Kicki

 9. Du är grym sigrid. Och sexig, intelligent och skön som fan. Keep it up! Tack för att du delat med dig ytav kärleken , matkärleken och matglädjen.
  // En 28 åring.

 10. Underbara Sigrid, Grattis! Sådan känsla, ödmjukhet och härligt positiv, Du är livets inspiratör! Jag hoppas få se dig som tv-kock, du kommer ta Sverige med storm.
  Vem har du som förebild?
  Varm hälsning Marielle

 11. Gratulerar till vinsten! Den var du utan all tvivel så värdig. Kul att du har en blogg som jag nu glädjer mig oerhört till att följa. Förutom din stora talang för den gastronomiskakonsten, gillar jag starkt ditt språk och ordrikedom. Lycka till vidare!

 12. Du är min favorit i Sveriges mästerkock-du fullkomligt strålar av positiv energi och kreativitet. Du har dessutom blivit lite av stilförebild för mig. Det ska bli spännande att följa dig här:)

 13. Då var inte gissningen så illa från första stund. Du var den ända som inte blogga och dela med dej av recept. Sen gav Miriam i sin utslagschatt till känna att du skulle vinna. (2 av hennes svar var bara att lägga ihop och de peka på dej.) Så Grattis till segern!

  Gilla dina Pavlova, så de kommer på bordet en dag.

 14. Hej!
  ETT JÄTTESTORT GRATTIS till vinsten i Sveriges Mästerkock, jag har följt alla program och du var en värdig vinnare.
  Det var inte utan att det rann en tår på min kind när sista poänget blev satt. 🙂
  Du var alltid så glad och positiv, riktigt utstrålning, det kommer du att komma långt med, och självklart suveräna maträtter, alltifrån förrätter, huvudrätter och efterrätter.
  Kram ❤

 15. Grattis!! Både jag och dottern skrek rakt ut framför rutan när du vann. Vi har hejat på dig från start! (Jag trodde annars det bara fanns fysiker med ditt efternamn… 🙂 )
  Du Är Sveriges mästerkock!

 16. Ping: Premiär: final | | Fusion FoodFusion Food

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s